Skip to content

Info voor de wedeverkopers

Jammakerij Groot Antink is al sinds 1993 aanbieder van een assortiment hoge kwaliteit jam, suikervrije fruitbeleg, fruitsauzen, siropen en chutneys .

Groot Antink levert aan boerderijwinkels, recreatie en delicatessenzaken maar maakt ook voor telers die hun fruit willen laten verwerken.

We beschikken over een professionele jamkeuken waar het assortiment jam, fruitsauzen, siropen en chutneys nog op ambachtelijke wijze in open koperen pannen worden gemaakt. De bereiding in open pannen zorgt voor een natuurlijke karamellisering van het kristalsuiker. Dit geeft de authentieke smaakbeleving van jam zoals deze vroeger door grootmoeder thuis werd bereid.

Voor de bereiding maken wij uitsluitend gebruik van de puurste grondstoffen zoals ons eigen fruit, fijne kristalsuiker, appelpectine en citroensap.

Dus wanneer u kwaliteit en pure smaak belangrijk vindt, kies dan voor Groot Antink.

Onze producten zijn eerlijk absoluut zonder glucose, conserveringsmiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen.

Proef en geniet.

Wat kunnen we u bieden….

Ambachtelijke boeren jam.

Deze boeren jam worden bereid met uitsluitend de beste natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Door bereiding in open ketels, waarin op natuurlijke wijze de karamellisering van het kristalsuiker plaatsvindt, wordt een smaakbeleving bereikt zoals alleen uit ambachtelijk bereiding kan ontstaan. Dit soort wordt aangeboden in 370, 210 of 50 ml. twist off potten.

Ambachtelijke fruitbeleg (jam) zonder kristalsuiker.

De fruitbeleg soorten zonder toegevoegde suiker zijn uitermate geschikt voor volwassenen en kinderen die het suiker gebruik willen verminderen of voor diabetes patiënten. En bestaat voor 95 % uit puur fruit. Als suikervervanger is fructose (vruchtsuiker) toe te voegen. Het gebruik van kunstmatige zoetstoffen, met alle mogelijke bijwerkingen van dien, is bij ons dan ook niet aan de orde.

Sinds kort leveren we ook Fruitbeleg met Stevia in plaats van fructose.


Deze variant bestaat uit 99% fruit. Stevia (steviolglycosiden) is ongeveer 200 tot 300 keer zo zoet als suiker en levert geen calorieën. Stevia is een natuurlijke intensieve zoetstof. Het wordt geïsoleerd uit het blad van de Stevia plant ook wel Honingkruid genoemd. In Zuid-Amerika gebruiken ze het al eeuwenlang als zoetmiddel.

Dit soort word aangeboden in 50 of 210 ml. twist off potten.

Ambachtelijke Minder zoet.


Is eigenlijk gewoon onze boerenjam maar dan met minder suiker. En bestaat voor 75% uit fruit. Dit soort wordt aangeboden in 370, 210 of 50 ml. twist off potten.

Ambachtelijke fruitsaus.


De fruitsauzen worden ambachtelijk bereid met maar liefst 70% fruit. Door minder suiker toe te voegen wordt de pure smaakbeleving van het fruit dan ook extra versterkt. Deze vruchtensauzen zijn heerlijk voor over het dessert en cake, in milkshakes, over uw vleesgerecht maar ook te gebruiken als dressing.

Dit soort wordt aangeboden in 200 ml. twist off flesjes.

Ambachtelijke siropen


De siropen worden gemaakt van puur vruchten sap en kristal suiker.

Het sap word gewonnen uit onze eigen vruchten waarna het word ingekookt met de suiker. De siropen zijn heerlijk als ranja. Maar ook heel speciaal door de yoghurt of over het ijs.

Dit soort wordt aangeboden in 200 en 500 ml. twist off flesjes.

Ambachtelijke chutneys


Chutney vindt zijn oorsprong in India en komt van het woord Chanti. Het is een soort ingedikt mengsel van fruit, uien, azijn, suiker, specerijen en kruiden en wordt als begeleider bij rijst en curry ‘s geserveerd. De Engelsen hebben in de koloniale periode de chutney naar Europa gebracht. De Engelsen bedachten zelf vele soorten chutneys en ze werden net als “pickles” geserveerd bij kaas, koud vlees, paté en op sandwiches. Je eet chutneys dus als begeleiding bij een bepaald gerecht. Koud maar warm kan ook. We hebben pittige en milde soorten.

Dit soort wordt aangeboden in 210 ml. twist off potten.

Interesse…?
We leveren de producten met een etiket van Groot Antink. Maar privaat label is ook mogelijk. Vraag naar de voorwaarden en mogelijkheden. Of wilt u streepjes codes om te scannen? Ook daar kunnen we voor zorgen.

Interesse vraag dan naar de prijslijst voor wederverkopers. U kunt ook altijd een afspraak maken om de boerderij te komen bekijken.

Vragen of opmerkingen
Boerderij Groot Antink Tel. 0544-465945 Fax. 0544-466640 Mail info@grootantink.nl

Voor onze Algemene Voorwaarden

Chat openen
Ted van Groot Antink
Hallo 👋 Vraag gerust, ik sta je graag te woord.